مجله سلامتی

علائم بارداری پسر چیست؟

0
(0)

‏بارداری سفری متحول کننده، پر از چالش‌ها و شگفتی‌هاست، جایی که انتظار برای در آغوش گرفتن نوزاد، زیبایی این زمان منحصر به فرد را تشدید می‌کند. در طول این دوره، اطلاعات زیادی از جمله، معیارهای رشد کودک تا تاریخ پیش بینی شده تولد در اختیار والدین آینده قرار می‎گیرد.

برخلاف گذشته که پیش‌بینی‌ها بر اساس حدس و گمان صرف می‌شدند، علم مدرن توانایی پیش‌بینی این جزئیات را با دقت قابل‌توجهی به ما داده است. در عصر حاضر، علیرغم پیشرفت‌ها، تعیین قطعی جنسیت نوزاد تا حدود هفته بیستم بارداری ناممکن است.

با این حال، برخی از شاخص‌ها ممکن است سرنخ‌هایی را در مورد جنسیت کودک ارائه دهند، اگرچه مهم است که به یاد داشته باشید که اینها تخمین‌هایی هستند و از نظر علمی تضمین نشده‌اند. جذابیت های پیرامون این موضوع ما را ترغیب کرد تا علائم بارداری پسر را بر اساس تجربیات مادران باردار، جمع آوری کنیم.

نشانه های بارداری پسر چیست؟

مادران باردار، در طی دوران بارداری خود، تغییرات زیادی را تجربه می‌کنند که این علائم در هر فردی متفاوت است و لزوما نمی‌توان آن‌ها را دلیل بر تشخیص قطعی جنین پسر یا دختر دانست.

اگر شما هم باردار هستید و می‌خواهید با علائم بارداری پسر آشنا شوید، با ما همراه باشید تا از تجربه‌ی بقیه مامان‌ها، استفاده نمایید؛ ولی لازم است این نکته را هم ذکر کنیم که بهترین روش شناسایی جنسیت جنین، انجام سونوگرافی، نمونه برداری و آمینوسنتز می باشد.

مطلب پیشنهادی: معرفی بهترین دکتر تعیین جنسیت در تهران

نشنه های قطعی بارداری پسر

احساس حالت تهوع صبحگاهی

تهوع صبحگاهی، یک تجربه رایج برای بسیاری از مادران باردار است که اغلب با حالت تهوع مشخص می‌شود که می‌تواند در هر زمانی از روز رخ دهد، نه فقط در صبح. در حالی که این باور رایج است که شدت تهوع صبحگاهی ممکن است بر اساس جنسیت جنین متفاوت باشد.

در حقیقت، شدت حالت تهوع در دوران بارداری تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی است که بدون در نظر گرفتن جنسیت جنین می‌تواند از بارداری به بارداری دیگر متفاوت باشد.

اما برخی معتقدند، کاهش سطح هورمون‌های مادر، نشان‌دهنده جنین پسر است؛ از این رو ممکن است احساس حالت تهوع صبحگاهی به نسبت جنین دختر کمتر باشد.

تعداد ضربان جنین

‏ضربان قلب جنین، در واقع نشانه معجزه آسایی از زندگی است که از هفته ششم بارداری شروع به تکرار می‌کند. در حالی که سونوگرافی‌های انجام شده در این دوره می‌تواند چیزهایی زیادی در مورد رشد جنین نشان دهد.

‏به طور متوسط، ضربان قلب جنین بین 140 تا 170 ضربه در دقیقه، در نوسان است. برخی گزارشات نشان می‌دهد، ضربان قلب زیر 140 ضربه در دقیقه ممکن است از علائم بارداری پسر باشد، در حالی که ضربان قلب بالای 140 می‌تواند نشان دهنده جنین دختر باشد. ‏

رنگ تیره مدفوع و ادرار

در دوران بارداری، افزایش حجم ادرار مادر یک پدیده طبیعی است که به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی در بدن او رخ می‌دهد. با این حال، رنگ ادرار می‌تواند به تعیین جنسیت جنین کمک کند؛ به این صورت که رنگ تیره ادار از علائم بارداری پسر است؛ البته اگر این علامت را در تمام دوران بارداری داشته باشید، صحت دارد.

تغییرات پوست و موی مادر

معمولا همه ی مادران، در دوران بارداری، تغییراتی در رنگ پوست دارند یا ممکن است موهایشان ریزش داشته باشد؛ از طرفی به دلیل بهم ریختگی هورمون‌ها، امکان رشد بیشتر موی بدن هم وجود دارد.

با این حال، تصور می‌شود که پوست صاف، بدون جوش، عاری از لک و آکنه، نشانه‌‌ای از بارداری پسر است؛ از طرفی مادر در دوران بارداری دختر، به جوش یا تغییرات پوستی زیادی بر می‌خورد که به اصطلاح قدیمی‌ها، مادر زیبایی خودش را به دخترش می‌دهد.

مطلب پیشنهادی: بهترین دکتر زنان در تهران چه کسی است؟

تغییرات خلق و خو

تغییرات هورمونی که در دوران بارداری رخ می‌دهند، می‌توانند منجر به نوسانات خلقی در مادران باردار شوند. این نوسانات خلقی یکی از علائم رایج بارداری هستند و به طور کلی، ارتباط کمی با جنسیت جنین دارند.

با این حال، این باور که ظهور برخی ویژگی‌های مردانه مانند رفتارهای جسورانه، نشانه‌ای از بارداری پسر است، ممکن است، به دلیل افزایش قابل توجه سطح تستوسترون در این دوره ‌باشد.

تغییر سایز سینه ها یکی از نشنه های بارداری پسر

تغییر در سینه ها

بزرگ شدن سینه در دوران بارداری، در درجه اول به دلیل تغییرات هورمونی است که بدن را برای شیردهی آماده می‌کند. هورمون‌های استروژن و پروژسترون به همراه سایر عوامل در این رشد، نقش دارند. با این حال، برخی بر این باورند، رشد نامتقارن سینه، به ویژه اگر سینه راست بزرگتر از سمت چپ باشد، نشان‌دهنده بارداری یک پسر است.

تمایل به غذاهای ترش و شور

تمایل شدید و میل به خوردن برخی غذاها یک علامت رایج در میان زنان باردار است. با این حال، نوع غذایی که مادر تمایل بیشتری به خوردن آن دارد، نمی‌تواند به طور قطعی به جنسیت جنین مرتبط باشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ در ایالات متحده آمریکا نشان داد که حدود ۵۰ تا ۹۰ درصد از زنانی که جنین پسر داشتند، بیشتر به مصرف غذاهای شور و ترش مانند ترشیجات، آلو و خیارشور تمایل داشتند.

این میل‌ها که مادران باردار در طول بارداری تجربه می‌کنند، در واقع نیاز بدن آن‌ها به این نوع غذاها است. اگر جنین پسر باشد و سن بارداری بیش از ۸ هفته باشد، تمایل به خوردن غذاهای ترش و شور بیشتر است و این یکی از رایج‌ترین علائم بارداری پسر است.

اضافه وزن

افزایش وزن در طول یک بارداری سالم و کم خطر، بخشی طبیعی و مورد انتظار از این فرآیند است. درک این نکته مهم است که افزایش وزن یک جنبه طبیعی بارداری به دلیل رشد جنین، افزایش حجم خون و سایر تغییرات فیزیولوژیکی است.

گذشتگان بر این باورند که تغییرات مشهود در شکم، از علائم بارداری پسر است؛ در صورتی که در هنگام بارداری دختر، مادر اضافه وزن را در کل بدن خود تجربه خواهد کرد.

برای مادران باردار ضروری است تا در طول بارداری خود با متخصصان مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنند؛ زیرا رعایت دستورالعمل‌های غذایی می‌تواند به جلوگیری از عوارضی مانند تنگی نفس و سایر مسائل مربوط به افزایش وزن بیش از حد کمک کند.

محل قرارگیری جنین

قطعا هیجان انگیزترین بخش در دوره بارداری، کشف جنسیت جنین است؛ اما موقعیت شکم به عنوان یکی از نشانه‌های رایج برای تعیین جنسیت شناخته شده، اینکه شکم پایین باشد، به این معنا است که جنین پسر می باشد.

شکل بینی

همه‌ی مادران باردار، تغییرات زیادی را در صورت خود، بخصوص قسمت بینی، احساس می‌کنند. به گفته‌ی قدیمی‌ها، زمانی که جنین پسر باشد، پره‌های بینی بزرگتر می‌شود؛ یعنی شکل بینی پهن‌تر است.

نوع برآمدگی شکم

در گذشته که سونو گرافی نبود، ماماها از طریق نوع برآمدگی شکم، جنسیت را تشخیص می‌دادند. شکم افتاده و رو به پایین را، از علائم بارداری پسر می‌دانند؛ در صورتی که دختر باشد، شکم رو به بالا و برآمده است.

سرد بودن پاها

در دوران بارداری، سیستم گردش خون مادر، دستخوش تغییرات قابل توجهی برای سازگاری با جنین در حال رشد می‌شود. افزایش حجم خون و تغییرات هورمونی می‌تواند منجر به تغییرات فشار خون شود. با این حال، فشار خون در بارداری‌های با جنین‌های پسر به طور مداوم کمتر است و همین موضوع منجر به سردتر شدن پاها می‌گردد.

سرعت رشد موها

همانطور که در بالا گفتیم، بدن در دوران بارداری با تغییرات هورمونی زیادی روبرو می‌شود؛ پس امکان اینکه سرعت رشد موها تغییر کند، زیاد است. از آنجایی که هورمون تستسترون در دوران بارداری جنین پسر، در بدن مادر بیشتر تولید می‌شود، سرعت رشد موهای زائد هم، در بدن بیشتر می‌گردد.

نحوه خوابیدن

اغلب مادران بر این باورند، افرادی که علائم بارداری پسر دارند، بیشتر بر روی پهلوی چپ می‌خوابند؛ پس یعنی اگر مادری بیشتر روی سمت راست خود بخوابد، فرزند دختر دارد.

لکه بینی

معمولا بیشتر خانم‌ها در دوران بارداری، علائمی مثل لکه بینی ندارند؛ ولی برخی افراد به دلایل مختلفی لکه بینی را تجربه می‌کنند. طبق تجربه‌ها، مادرانی که جنین پسر دارند، لکه بینی کمتری دارند.

تنگی نفس

تنگی نفس، از مهمترین علائم بارداری پسر بخصوص در اواخر این دوران به علت افزایش وزن است؛ ولی اغلب مادرانی که جنین پسر دارند، کمتر با عارضه‌ی تنگی نفس روبرو می‌شوند.

شکاف ناف مادر

طبق تجربه مادرانی که پسر باردار بودند، شکل شکاف ناف مادر در بارداری با دختر متفاوت است؛ یعنی در علائم بارداری پسر، ناف در سه ماه اول حالت بیرون زدگی دارد، در صورتیکه در بارداری دختر، این چنین نیست.

کمر درد در بارداری

کمر درد در دوران بارداری، دردی شایع است که تقریبا برای همه اتفاق می‌افتد و علل مختلفی دارد. یکی از علت‌های درد کمر، افزایش وزن نوزاد است که هر چه وزن جنین بیشتر باشد، کمر درد هم شدیدتر می‌گردد؛ با توجه به اینکه جنین پسر وزن بیشتری دارد، کمر درد، یکی از علائم بارداری پسر می‌باشد.

روش های مطمئن برای تشخیص بارداری پسر

مطمئن ترین راه برای تشخیص جنین پسر

در اینجا، روش های متعددی که بر اساس تجربه‌ی برخی مادران بوده را، برای تعیین جنسیت پسر، ارائه دادیم؛ ولی لازم است بدانید مطمئن ترین راه برای تشخیص جنسیت پسر، روش‎های دیگری است که از لحاظ علمی ثابت شده باشد؛ هر چند که امکان خطا در برخی موارد با آزمایش و سونوگرافی هم وجود دارد.

آزمایش خون

اغلب مادران باردار، بخصوص مادران بالای 35 سال، برای تشخیص سلامت جنین باید آزمایشاتی که به کروموزوم مربوط می‌شوند را، انجام دهند؛ از این رو امکان تشخیص جنسیت جنین بر اساس نشانه‌های موجود در خون، وجود دارد.

انجام آمینوسنتز

یکی از دقیق‌ترین روش‌ها برای تعیین جنسیت جنین در رحم با دقتی نزدیک به 100% ، آمینوسنتز است. این روش به دلیل تهاجمی بودن، معمولاً فقط برای تعیین جنسیت انجام نمی‌شود، بلکه هدف اصلی آن بررسی سلامت ژنتیکی جنین و اطمینان از عدم وجود سندرم‌های ژنتیکی مانند سندرم داون (تریزومی 21) است.

در این روش، که می‌تواند بین هفته‌های 15 تا 18بارداری انجام شود، نمونه‌ای از مایع آمنیوتیک اطراف جنین با کمک یک سوزن بلند و ظریف برداشته شده و سپس ترکیب ژنتیکی سلول‌های جنینی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

‏ریسک‌های مهمی که می‌توان در آمنیوسنتز انتظار داشت؛ شامل عفونت، لکه‌بینی، کبودی، سقط جنین و پارگی کیسه آمنیوتیک است. این خطرات، هرچند نادر، باید قبل از انجام آزمایش در نظر گرفته شوند و تصمیم‌گیری برای انجام آمنیوسنتز باید با در نظر گرفتن مزایا و معایب آن و با مشورت دقیق با متخصصان، صورت گیرد.

نمونه برداری از پرزهای کوریونی

نمونه‌برداری از پرز‌های کوریونی یا جفتی، یکی دیگر از روش‌های مطمئن تشخیص جنسیت با دقتی نزدیک به 100% است که بین هفته‌های 11 تا 14 بارداری انجام می‌شود.

همانند آمنیوسنتز، این روش تهاجمی است و خطراتی مانند عفونت یا سقط جنین را به همراه دارد. هرچند احتمال بروز این عوارض بسیار کم و نادر است، با این حال، با توجه به این خطرات، نمونه‌برداری از پرزهای جفتی صرفاً برای تعیین جنسیت جنین انجام نمی‌شود.

‏با این حال، اگر پزشک برای اهداف غربالگری بیماری‌های ژنتیکی نیاز به انجام این معاینه داشته باشد، می‌توان درخواست کرد که جنسیت نیز ارزیابی و تعیین شود.

سونوگرافی

سونوگرافی، در حال حاضر، به عنوان مطمئن‌ترین روش غیرتهاجمی برای تعیین جنسیت جنین در طول بارداری، شناخته می‌شود. سونوگرافی جنینی (سونوگرام)، آزمایشی بوده که با استفاده از امواج صوتی، تصویری از نوزاد شما در رحم ایجاد کرده و به پزشک کمک می‌کند تا اطلاعات مهمی در مورد رشد و توسعه نوزاد یا هر مشکل احتمالی در رشد و سلامت نوزاد را فراهم کند.

با افزایش طول دوران بارداری، نوزاد نیز رشد می‌کند و دقت سونوگرافی در هر ماه بیشتر و بیشتر می گردد.

برای بارداری پسر چه زمانی اقدام کنیم؟

پسر دار شدن، آرزوی خیلی از خانواده ها می باشد. اگر شما هم قصد بارداری جنین پسر را دارید، بهتر است به زمان تخمک گذاری و تغذیه خود دقت کنید. زمان آمیزش در رابطه با تخمک گذاری می تواند بر جنسیت نوزاد تأثیر بگذارد.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که مطالعات علمی مدرن ارتباط قابل اعتمادی بین زمان مقاربت و جنسیت نوزاد پیدا نکرده‌اند؛ زیرا جنسیت نوزاد توسط سلول اسپرمی که تخمک را بارور می‌کند، تعیین شده و اسپرم حامل کروموزوم X یا Y است که به ترتیب یک دختر یا یک پسر، ایجاد می‌کند.

علائم بارداری پسر در ماه اول بارداری

معمولا در ماه اول بارداری، امکان تشخیص جنسیت جنین با سونوگرافی وجود ندارد؛ از این رو برخی مادرانی که حامله می‎شوند، ترجیح می‌دهند از روی علائم خود، تعیین جنسیت کنند.

همانطور که گفتیم، صرفا علائم را نمی‌توان راهی برای تشخیص جنسیت جنین دانست؛ ولی باز هم شایعاتی در بین مردم رواج دارد که مبنی بر علائم بارداری پسر می‌باشد؛ برخی می‌گویند در ماه اول، مادر حالت تهوع صبحگاهی ندارد و ویار آن اغلب ترش و شور است.

علائم بارداری پسر در ماه سوم بارداری

در ماه سوم، جنین بزرگتر شده و تغییرات مادر مشهودتر می‌گردد. در ماه سوم بارداری شما از روی ضربان قلب جنین و نوع پوست و مویتان می توانید علائم بارداری پسر را بیابید. اگر ضربان از 140 کمتر باشد، به احتمال زیاد، فرزند پسر خواهد بود؛ همچنین اگر تغییراتی در وضعیت پوست و موی شما بدتر نشده، احتمالا پسردار خواهید شد.

علائم بارداری پسر در ماه چهارم

معمولا در ماه چهارم، از طریق سونوگرافی می‌توان به راحتی جنسیت جنین را تشخیص داد؛ اما اگر همچنان بر تشخیص جنسیت جنین با علائم بارداری مسر هستید، باید بگوییم، در ماه چهارم، شاهد تغییرات خلق و خوی مادر خواهیم بود. افزایش تستوسترون در بدن مادر، از علائم بارداری پسر است که این هورمون میزان عصبانیت و پرخاشگری مادر را بیشتر می‌کند.

علائم بارداری پسر در هفته ششم

از مهمترین علائم بارداری پسر در هفته ششم و بالاتر، نوع فرم شکم، بینی و تغییرات سینه‌ها است. معمولا بینی در بارداری پسر پهن‌تر می‌شود، فرم شکم در جنین پسر، رو به پایین و افتاده است؛ از طرف دیگر، سینه‌ راست از سمت چپی بزرگتر خواهد بود.

فرق بارداری پسر و دختر در چیست؟

تقریبا تا این قسمت متوجه بارداری دختر و پسر، شده‌اید؛ اما باید بدانید، مهمترین فرق بارداری پسر و دختر، ژن است.کروموزم‌های جنین پسر و دختر فرق دارند که این کروموزوم ها هنوز به طور کامل تا هفته‌ی پنجم تشکیل نشده است؛ لذا، در 5 هفته‌ی آینده، هورمون‌هایی ترشح می‌شود که بارداری دختر و پسر را تعیین می‌کند.

یکی از علائمی که توسط محققین مورد آزمایش قرار گرفت، این بود، مادرانی که جنین پسر داشتند، دیگر به مصرف غذاهای مورد علاقه قدیم خود، تمایلی نداشتند؛ همچنین طبق آمار، به دلیل افزایش تستوسترون مادر در زمان بارداری پسر، میل به خوردن غذا بیشتر می‌شود؛ از این رو اغلب نوزاد پسر بزرگتر است.

جمع بندی

‏به طور کلی، هر نشانه‌ای در بارداری، صرفا روش مناسب تشخیص جنسیت نیست؛ تعیین جنسیت فقط از طریق تکنیک‌های تصویربرداری پزشکی مانند سونوگرافی، معمولاً در غربالگری بارداری دوم، به طور دقیق انجام می‌گردد.

‏توصیه می‌شود، روی سلامتی کودک در حال رشد تمرکز کنید، نه جنسیت او! کودک، صرف نظر از جنسیت، یک هدیه گرانبها است؛ از این رو سلامت نوزاد باید مهمترین دغدغه باشد.

این زندگی جدید را گرامی بدارید و از آن مراقبت کنید؛ زیرا نشان دهنده پیوند عمیق و لذت مادری است. تجربه پرورش کودک، سفری زیباست که از اهمیت جنسیت فراتر می‌رود.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای 0 / 5. تعداد رای 0

هنوز رای ثبت نشده است.

کیمیا بنکداری

من کیمیا بنکداری هستم. بیش از 10 سال سابقه تولید محتوا در زمینه زیبایی دارم. به مطالب به روز در این حوزه علاقه دارم و سعی میکنم با مطالعه و سرچ این مطالب، دانش خود را به روز نگه دارم. با خواندن مطالب روز دنیا به زبان های مختلف، با جدیدترین دستگاه ها، متدها و جراحی های زیبایی آشنا میشوم و با ترجمه و گردآوری آنها و انتشار در سایت های مرتبط آنها را در اختیار شما کاربران و زیباجویان عزیز قرار میدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا